20 Temmuz 2014 Pazar


PATATESLİ KABAKLI  ÇÖREK

MALZEMELER
1 adet küçük kabak
2 adet orta boy patates
2 orta boy soğan
4 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
3 su bardağı un ( elenmiş )
1 + 1/2 paket kabartma tozu
maydanoz, dereotu, kuru nane ( yaşta olabilir ) pul biber, tuz
Üzeri için susam, çörek otu




YAPILIŞI:
1. Kabak, patates ve soğan küp küp doğranır. Maydanoz ince ince kıyılır.
2. Yumurta ilave edilir,  küp küp doğranmış kabak patates ve soğanla iyice karıştırılır.
3. Ardından yağ, yoğurt ilave edilir karıştırırlır.
4. Elenmiş un ve kabartma tozu ilave edilerek kek kıvamından biraz koyu bir harç elde edilir.
5. En son tuz, kuru nane, karabiber, kırmızı pul biber, dereotu konularak yağlanmış  unlanmış tepsiye yerleştirilir.
6. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 40 ile 50 dakika arasında pişirilir. Son 10 ile 15 dakikasında dereceyi 165 dereceye düşürmekte fayda vardır. İçinin çekmesi ve ağır pişmesi tavsiye edilen şeklidir. Tercih yinede sizindir. Un ilavesi yaparken ölçü tam tutmayabilir, o da yumurtanın büyük yada küçüklüğüyle ilgilidir. Un ilavesi yapabilirsiniz ya da daha az  koyabilirsiniz. 
  
Özellikle çocuklarınıza sebze yediremiyorsanız size farklı ve lezzetli  alternatif  bir tarif diye düşünüyorum. 
Her şey sevgiyle ve aşkla güzeldir. Yaparken bir tutam da aşkınızı katmayı unutmayın. 
Afiyet olsun.

Not: 25cm 40cm ebatlarındaki dikdörtgen borcam verilen ölçü için idealdir.