1 Mart 2014 Cumartesi

TİRAMİSU

TİRAMİSU ( KOLAY  USÜL)

KREMASININ MALZEMELERİ
4 su  brd. süt
3/4 su brd. un ( bir bardaktan bir kaşık az )
1 su brd. şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket labne peyniri

DİĞER MALZEMELER
Bir paket kedi dili bisküvi
Türk kahvesi,kakao, bir tatlı kaşığı neskafe , bir kaşık şeker( bisküvileri ıslatmak için)
Damla çikolata
Tiramisuyu koymak için küçük kup bardaklar

YAPILIŞI: Sütü, unu, şekeri, yumurtayı karıştırarak muhallebi kıvamında pişiriniz. Sonra vanilyayı ilave ediniz. Mikserle 7-8 dakika çırpınız. Homojen bir kıvam almasını istiyorsanız bu işlemi mutlaka yapınız. Soğuduktan sonra labne peynirini ekleyiniz. Tekrar karıştırınız.

Sıra tiramisuyu kuplara yerleştirmeye geldi. İşin zevkli kısmı anlayacağınız. Önce bir bardak suyun içine bir tatlı kaşığı neskafe ve şekeri ilave ederek karıştırın. Bu karışıma kedi dili bisküvilerini batırıp çıkararak kuplara yerleştirin. Bisküviler suyu çok çabuk çeker fazla çekmesine izin vermeyin. Bu defa hamur gibi olurlar. Bir kat bisküvi üzerine krema, arasına damla çikolata ve  onun üzerine tekrar bisküvi sonra krema ilave ederek kuplar doldurulur.Bisküvileri ikiye bölersek kuplara daha iyi yerleşir. En son üzerine türk kahvesi ve kakao karışımı elenir. Küçük bir elekle bu işi yapıyorum. Bir kaç saat bekletilirse çok güzel olur. İyice çekmiş ve kremanın kokusu tadı her yerine işlemiş olur. Ne tatlı ne tuzlu farklı bir tat diye düşünüyorum.İtalyanların meşhur tatlısı

Basit ama çok lezzetli bir tatlı diye düşünüyorum. Umarım beğenirsiniz.


Afiyet olsun, ağzınızın tadı her daim sevgiyle dolsun.