TİRAMİSU |
TİRAMİSU ( KOLAY
USÜL)
KREMASININ MALZEMELERİ
4 su brd. süt
3/4 su brd. un ( bir bardaktan bir kaşık az )
1 su brd. şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket labne peyniri
DİĞER MALZEMELER
Bir paket kedi dili bisküvi
Türk kahvesi,kakao, bir tatlı kaşığı neskafe , bir kaşık şeker(
bisküvileri ıslatmak için)
Damla çikolata
Tiramisuyu koymak için küçük kup bardaklar
YAPILIŞI: Sütü, unu, şekeri, yumurtayı karıştırarak
muhallebi kıvamında pişiriniz. Sonra vanilyayı ilave ediniz. Mikserle 7-8
dakika çırpınız. Homojen bir kıvam almasını istiyorsanız bu işlemi mutlaka
yapınız. Soğuduktan sonra labne peynirini ekleyiniz. Tekrar karıştırınız.
Sıra tiramisuyu kuplara yerleştirmeye geldi. İşin zevkli kısmı anlayacağınız. Önce bir bardak suyun
içine bir tatlı kaşığı neskafe ve şekeri ilave ederek karıştırın. Bu karışıma
kedi dili bisküvilerini batırıp çıkararak kuplara yerleştirin. Bisküviler suyu
çok çabuk çeker fazla çekmesine izin vermeyin. Bu defa hamur gibi olurlar. Bir
kat bisküvi üzerine krema, arasına damla çikolata ve onun üzerine tekrar bisküvi sonra krema ilave ederek
kuplar doldurulur.Bisküvileri ikiye bölersek kuplara daha iyi yerleşir. En son üzerine türk kahvesi ve kakao karışımı elenir. Küçük bir elekle bu işi yapıyorum. Bir kaç saat bekletilirse
çok güzel olur. İyice çekmiş ve kremanın kokusu tadı her yerine işlemiş olur. Ne tatlı ne tuzlu farklı bir tat diye düşünüyorum.İtalyanların meşhur tatlısı
Basit ama çok lezzetli bir tatlı diye düşünüyorum. Umarım
beğenirsiniz.
Afiyet olsun, ağzınızın tadı her daim sevgiyle dolsun.